KARABÜK ÜNİVERSİTESİ
   
FAKÜLTE BİLGİ SISTEMİ
Şifremi Unuttum?
 
ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ
Duyuru: ÇEVRE PROJESİ II- PROJE VERİLERİ
Şuanda 'Güncel Olmayan' bir duyuruyu incelemektesiniz.
Konuyla ilgili güncel duyurular için anasayfadaki duyuruları kontrol ediniz.
 

Ekleyen:

Eklenme Zamanı: 06.03.2017 / 19:39:37

Okunma Sayısı: 523

Örnek Proje

Değerli Öğrencilerimiz,
2017 yılında hazırlanan bu projede gaye suyun kullanma maksadına uygun hale getirilmesidir.

Proje kapsamında 1975-2000 nüfus verileri, hamsu parametreleri ışığında,suyun kullanım maksadına uygun hale getirilmesi için üç alternatif geliştirilmesi ve bunlardan en uygunu seçilerek üniteler tasarlanması ve tasarım sırasında kullanılan kriterler kaynak gösterilerek hesapların yapılması gerekmektedir.

Hesaplar neticesinde elde edilen verilere göre ünitelerin çizilmesi, genel yerleşim planın tasarlanması, buna göre hidrolik hesapların yapılması gerekmektedir.

Proje 3 ana bölümden Oluşmalıdır.

1- Ünite tasarımları
2- Hidrolik hesaplar
3- Ek’te sunulan çizimler

Nüfus Hesaplamaları İller Bankası Metodu ile yapılacaktır.

Proje 5 yıl içinde faaliyete geçirilecek ve 30 yıl sonrası ihtiyaçları karşılayacak şekide hesaplamalar yapılacaktır.


Çevre Projesi II dersi kapsamında hazırlanacak içmesuyu arıtma tesisi projesi için veriler aşağıda verilmiştir.
10.03.2017- Proje Yapılması Gerekenler
* Nüfuslara göre debi hesaplarının yapılması
* Kirlilik yüklerinin hesaplanması
* Giderim amaçlı 3 farklı akım şeması hazırlanması ( tesisde farklı üniteler kullanarak)

---------------------------------------------------------------------

1. Ceren Demirel-İlknur Demirci

HAM SUYUN MEVCUT DEĞERLERİ
PARAMETRELER
Sıcaklık (0C) 10
PH 6.6
Renk ( pt-Co br) 58
Bulanıklık (NTU) 21
Ç. Oksijen (mg/L) 4.2
Demir (mg/L) 0.45
Mangan (mg/L) 0.56
CO2 (mg/L) 4.2
Klorür (mg/L) 300
Sülfat (mg/L) 290
Nitrat (mg/L) 42
Top. Org. Madde (mg/L) 2.0
Koliform (EMS/100ml) 260
Toplam Sertlik ( 0 Fs ) 52

----------------------------------------------------------------

2. Şeyma Çankaya- Zehra Aybüke Bilgiç

HAM SUYUN MEVCUT DEĞERLERİ
PARAMETRELER
Sıcaklık 12
pH 5.4
Renk (Pt-Co br) 20
Bulanıklık (NTU) 13
Çözünmüş O2 (mg/L) 3.5
Demir (mg/L) 1
Mangan (mg/L) 0.85
CO2 (mg/L) 5
Klorür (mg/L) 200
Sülfat (mg/L) 180
Nitrat (mg/L) 55
T.O.M. 2.5
T. Koliform (EMS/100) 180
T. Sertlik (FS) 54

----------------------------------------------------------------

3. Cem Bayır- M.Emin Duman

HAM SUYUN MEVCUT DEĞERLERİ
PARAMETRELER
Sıcaklık 12
pH 5.4
Renk (Pt-Co br) 20
Bulanıklık (NTU) 11
Çözünmüş O2 (mg/L) 2.5
Demir (mg/L) 0.9
Mangan (mg/L) 0.95
CO2 (mg/L) 3
Klorür (mg/L) 175
Sülfat (mg/L) 200
Nitrat (mg/L) 37
T.O.M. 1.5
T. Koliform (EMS/100) 110
T. Sertlik (FS) 41

----------------------------------------------------------------

4. Sinan Savaş

HAM SUYUN MEVCUT DEĞERLERİ
PARAMETRELER
Sıcaklık 15
pH 8.2
Renk (Pt-Co br) 18
Bulanıklık (NTU) 9
Çözünmüş O2 (mg/L) 3.3
Demir (mg/L) 11
Mangan (mg/L) 0.65
CO2 (mg/L) 5.1
Klorür (mg/L) 165
Sülfat (mg/L) 50
Nitrat (mg/L) 23
T.O.M. 3
T. Koliform (EMS/100) 89
T. Sertlik (FS) 65

----------------------------------------------------------------

Yrd.Doç.Dr.Ertuğrul ESMERAY

Diplomaeki

KBÜ Diploma Eki Etiketi

SAYFAYA GiT

KBUakts

KBÜ AKTS Bilgi Paketi

SAYFAYA GiT

UBYSotomasyon

KBÜ Öğrenci Otomasyon Sistemi

SAYFAYA GiT

© Fakülte Web Komisyonu