2024-2025 Güz Dönemi İşyerinde Mesleki Eğitim Bireysel Başvuru
2024-2025 güz döneminde Mesleki Eğitim kapsamında başvuru yapmak isteyen öğrenciler aşağıda belirtilen formu doldurmaları gerekmektedir.
 
Son Başvuru Tarihi: 2 Eylül 2024


Bu formu, işyerini kendi bulan öğrenciler dolduracaktır. Formun doldurulması başvurunun kabul edildiği anlamına gelmemektedir. Bireysel başvurular incelenip, sonuçlar bölüm web sitesinden ilan edilecektir. Form doldurulduktan sonra aşağıdaki 2 belge ıslak imzalı bir şekilde bölüm sekreterliğine bırakılması zorunludur.
 
1) İşyeri eğitimi ve uygulaması sözleşmesi
2) İşyeri eğitimi ve uygulaması başvuru ve kabul belgesi
 
Not: İlgili belge ve dökümanlara, mühendislik web sitesi Uygulamalı Eğitim Dosyaları altından erişilebilir. Kabul sonrasında istenen belgeleri teslim etmeyen öğrencilerin işyeri eğitimi ve uygulaması dersine kayıt yapması mümkün olmayacaktır. Belgeler ıslak imzalı bir şekilde Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Sekreterliğine bırakılması zorunludur.

Başvuru Şartları
 
1) Programdan son sınıf öğrencileri faydalanabilir.
 
2) Öğrencinin tabi olduğu müfredatta “İşletmede Mesleki Eğitim” dersi bulunmalı ve programa dahil olmak isteyen öğrenciler bu dersi seçmelidir.
 
3) Yukarıda belirtilen kontenjanlarına başvuru yapacak öğrencilerin alt dönemden devam zorunluluğu olan herhangi bir dersi bulunmaması gerekmektedir. (İlk kez alınan veya devamsızlık dolayısıyla başarısız olunan teorik derslerde ve ilk kez alınan veya başarısız olunan laboratuvar derslerinde devam mecburiyeti vardır).
 
4) İşyeri eğitimi başvuruları 7. ve 8. yarıyıl için ayrı ayrı yapılır. Öğrenciler, sadece tek bir yarıyılda “İşletmede Mesleki Eğitim” dersini seçebilirler.
 
5) İşyeri eğitimine kabul edilecek öğrenciler ÜSD derslerine kayıt yaptıramayacaktır.
 
6) İşyeri eğitimine kabul edilen öğrenciler, güz dönemi için kayıt yaptırabilecekleri derslerin (İşletmede Mesleki Eğitim dersi dahil) 40 AKTS’i geçmemesi gerekmektedir.
 
7) Başvurular Elektrik-Elektronik Mühendisliği Uygulamalı Eğitimler Komisyonu tarafından incelenecektir. Bireysel başvurularda uygun bulunan öğrenciler, İşletmede Mesleki Eğitim dersine kayıt yaptırmaya hak kazanacaktır.
 
Not: Bireysel başvuru yapacak olan öğrencilerin ilgili yönetmelik ve uygulama esaslarını incelemeleri tavsiye edilmektedir. Süreç ile ilgili bir hak kaybı olmaması için “Uygulamalı Eğitim Çerçeve Yönetmeliği ve Yönergesi” ve “Uygulamalı Eğitim İşlemleri Süreç Akış Şemaları” dikkatlice okunması zorunludur. İlgili dökümenlar mühendislik web sitesinde mevcuttur.

Başvuru iletişim
 
Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Talha SÖZER
talhasozer@karabuk.edu.tr
 
NOT: Başvuruların ilan edilen koşullara göre yapılması önem arz etmektedir. Başvuru belgelerindeki ekslikliklerden dolayı iptal edilen başvurulardan Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü sorumlu değildir.