Mühendislik Fakültesi Akademik Genel Kurul Toplantısı Yapıldı
Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Hamit Çepni Konferans Salonunda 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı Mühendislik Fakültesi Akademik Genel Kurul Toplantısı yapıldı.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Mühendislik Fakültesi 2022-2023 Akademik Genel Kurul Toplantısına KBÜ Rektörü ve KBÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refik Polat, KBÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Yaşar ve Prof. Dr. İzzet Açar, KBÜ İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elif Çepni, KBÜ Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Muhammet Tahir Güneşer, akademisyenler ve davetliler katıldı.



KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat “Aslolan hakkın helal edilmesi olmalıdır. Aslolan helalleşmek olmalıdır. Helalleşmek mahkemede dava kazanmaktan daha üstün olmalıdır. Çünkü her yasal hak helal değildir ve olamaz. İflas eden kardeşinizin haraç meraç satışa çıkarılan evini satın almanız yasal hakkınız olabilir ama helal değildir. İmar ruhsatı olan bir müteahhit şehrin ufkuna tecavüz ederken yasal olarak suçsuzdur ama yaptığı iş helal değildir. Raf ömrünü uzatmak için ekmeğin içine kanserojen madde koyan fırıncı yaptığı formülü ambalajın üzerine koyduğu için yasaldır, dolayısıyla suçsuzdur ama yaptığı iş helal değildir. 21. yüzyılın en yaman projesi helal olanı yasal olanla örtüştürmek olsa gerekir. Kadim değerlerle rabıtası zedelenen özgürlüklerin şerden yana bükülmesini önlemenin yollarını bulmak zorundayız. Yasaların tanıdığı haklardan insanlık veya Allah adına feragat etmenin garipsenmediği bir yeni düzen getirmek zorundayız.

Tarihin bize öğrettiği bir şey var. İster en mükemmel yönetim sistemini ister ekonomik kalkınmayı gerçekleştirmiş olsun. Bir medeniyetin sevgi ve nefis terbiyesi dumura uğramış, manevi enerjisi tükenmişse o medeniyeti ne Birleşmiş Milletler Tüzüğü, ne Helsinki Beyannamesi, ne de en üstün silahlar kurtarabilir. Toplumda yer alan her bir bireyin mutlaka yolunun düştüğü hekimlerimizin de bu konuda hassas olmaları gerekir . Toplumlardaki her bir birey gibi başlayacağınız bu uzun yolda, yasal fakat helal olmayan kazançlar hususunda iç sesiniz ve kazanma hırsıyla mücadele veren nefsi çatışmalarla karşı karşıya kalacaksınız. Aslolan hakkın helal olmasıdır, aslolan helalleşmektir.

Bu hususta Arne Garborg’un sevdiğim bir sözünü sizlerle paylaşmak isterim;

"Para ile her şeye sahip olunacağı söylenir
Para ile yiyecek satın alabilirsin, ama iştah satın alamazsın.
İlaç alırsın ama sağlık alamazsın.
Bilgi alırsın ama bilgelik alamazsın.
Para ile gösteriş alırsın ama güzellik alamazsın.
Eğlence alırsın ama neşe alamazsın.
Tanıdık alırsın ama dost alamazsın.
Para ile hizmetçi alırsın ama sadakat alamazsın.
Boş vakit alırsın ama huzur alamazsın.
Para ile her şeyin kabuğunu alır.

Hiçbir şeyin çekirdeğini alamazsın." 

Sonuca giden yolda neyi nasıl yaptığınız ve neyi nasıl söylediğiniz oldukça önem arz etmektedir. Öncelikle kendi akademik düzeyinizi üst düzeye taşımak için yaparsınız ve Karabük Üniversitesinin adını yüceltirsiniz.” dedi.

Akademik Genel Kurul Toplasında KBÜ İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elif Çepni Yükseköğretim Kalite Kurulunun (YÖKAK) faaliyetlerinden, KBÜ’ nün gelecek senelerde kalite adına yapacağı gelişmelerden, Kalite Akreditasyon Programı (KAP) hazırlıklarından ve hazırlanma aşamalarından ve kurumsal dış değerlendirme aşamalarından bahsetti.

 

İnteraktif olarak gerçekleştirilen ”Akademik Genel Kurul Toplantısının” sonunda akademisyenlerin de yönetimden beklentileri, istekleri dile getirildi.

Soru, öneri, düşünce ve görüşlerinin dinlenmesi ve konuşulması ardından ”Akademik Genel Kurul” toplantısı sona erdi.