2021 - 2022 AKADEMİK YILI STAJ BAŞVURULARI HAKKINDA GENEL BİLGİLENDİRME
2021 - 2022 Akademik Yılı itibarı ile öğrencilerimiz özel durumlar haricinde yalnız yaz dönemi içerisinde aşağıda belirtilen tarihleri dikkate alarak staj yapabileceklerdir. Staj ile ilgili temel sorularınıza cevap bulabilmek için lütfen öncelikle online olarak gerçekleştirilen staj bilgilendirme toplantısının kayıt videosunu izleyiniz.

Öğrencilerimizin staj evraklarını (Staj Başvuru Online Formu PDF çıktısı ve doldurulmuş, kaşelenmiş, imzalanmış Ek-2 belgesinin taratılmış hali) bölüm sekreterliğine posta yolu ile değil aşağıda belirtilen e-posta adreslerine göndermeleri gerekmektedir. Staj için istenilen evrakların asılları şimdilik staj komisyonu tarafından talep edilmemektedir. Eğer evrak asılları talep edilecek olursa ikinci bir duyuru ile öğrenciler bilgilendirileceklerdir.

 

Üretim Stajı yapacak olan öğrenciler evraklarını kbuend315@gmail.com e-posta adresine, Yönetim Stajı yapacak olan öğrenciler ise evraklarını kbuend405@gmail.com e-posta adresine göndermeleri gerekmektedir. Belirtilen ilgili e-posta adresleri dışında başka bir e-posta adresine gönderilen evraklar dikkate alınmayacaktır. Bağlantısı verilen toplantı linkini izledikten sonra diğer özel sorularınızdan üretim stajı ile alakalı olanları Arş. Gör. Muhammed Zahid Koç ve Arş. Gör. Muammer Dolmacı'ya, yönetim stajı ile alakalı olanları ise Dr. Öğr. Üyesi Tuğrul Bayraktar'a e-posta yolu ile sorabilirsiniz.

 

2021 - 2022 yaz dönemi için staj başlangıcı en erken 13 Haziran 2022 olarak belirlenebilmektedir. Yalnız hali hazırda işyeri eğitimi ve uygulaması kapsamında çalışan öğrenciler 6 Haziran 2022 tarihini staj başlangıcı olarak belirleyebileceklerdir. Bir firma ile anlaşıp evraklarını hazır eden öğrenciler staj başvuru dosyalarını 20 Mayıs 2022 tarihine kadar ilgili e-posta adresine göndermeleri gerekmektedir. Staj Sigorta Başlangıç evrakları e-devlet üzerinden alınabilmektedir. E-devlette arama kısmına "4A Işe Giriş Çıkış Bildirgesi" yazıldıktan sonra çıkan sonuçlardan en üstteki Karabük Üniversitesi yazan yerin sağ yanındaki belge oluştur butonuna tıklayıp belge temin edebilirsiniz. Cumartesi çalışan firmalarda staj yapmak isteyen öğrenciler staj bitiş tarihini Cumartesi günlerini hesaba katarak belirlemeleri hususunda dikkatli olmaları gerekmektedir. Staj bitiş tarihi yaz okulunda staj dışında ders almak isteyen öğrenciler için 16 Temmuz 2022 Cumartesi, yaz okuluna gelmeyecek olan öğrenciler ise bir sonraki güz dönemine denk gelmeyecek şekilde düzenlenmesi gerekmektedir.

20 MAYIS 2022 TARİHİNE KADAR STAJ BAŞVURUSU YAPAMAYACAK OLAN ÖĞRENCİLER staj başlangıç tarihinden en geç 15 gün öncesine kadar evraklarını ilgili e-posta adresine göndermiş olmaları gerekmektedir. Ardarda iki staj yapmak isteyen öğrenciler ilk stajın bitiş tarihi ile ikinci stajın başlangıç tarihleri arasında en az 9 gün boşluk bırakmak zorundadırlar. Aksi takdirde ilgili başvuru reddedilecek ve uygun bir tarih için staj evraklarının tekrar gönderilmesi talep edilecektir.

Sadece staj başvurusu onaylanmayan öğrencilere geri dönüş yapılacaktır. Eğer staj başvurusu kabul edilirse öğrencilerimizin staja başlayacakları günden bir önceki mesai günü saat 16.00'a kadar staj sigortalarının düzenlenmesini beklemeleri gerekmektedir. Eğer belirtilen gün ve saate kadar geri dönüş yapılmayıp sigorta belgesi düzenlenmediyse lütfen e-posta yolu ile irtibata geçiniz. Bunun dışında lütfen staj başvurunuzun kabul edilip edilmediği ya da sigorta belgenizin ne zaman düzenleneceği ile alakalı e-posta göndermeyiniz.

 

Aşağıda belirtilen gün ve tarih aralıklarında öğrenciler staj yapmıyormuş gibi kabul edileceklerdir.

 

09 - 12 Temmuz 2022 (Kurban Bayramı)

15 Temmuz 2022 Cuma (Demokrasi ve Milli Birlik Günü)

30 Ağustos 2021 Salı (Zafer Bayramı)

 

Yönetim stajı yapacak öğrencilerin mutlaka endüstri mühendisi istihdam eden firmalar ile irtibata geçmeleri gerekmektedir. DEKANLIKTAN GELEN TALİMAT ÜZERE UZAKTAN (ONLINE) STAJ YAPMA TALEPLERİ KESİNLİKLE REDDEDİLECEKTİR. LÜTFEN BU YÖNDE BÖLÜMÜMÜZDEN TALEPTE BULUNMAYINIZ.

 

Staj Başvuru Online Formu bölümümüz facebook sayfasında resimlerle anlatılan talimatlara göre doldurulmalı ve kaydedilmelidir. Eksik ve hatalar yüzünden formun tekrar doldurulması problem teşkil etmemektedir.

 

Staj başvuruları için gereken Ek-1,  Ek-2 belgeleri ve Staj Başvuru Online Formuna aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz. Ek-1 belgesi güvenli elektronik imzalı olduğu için belgede ıslak imza olmasına gerek bulunmamaktadır. Bağlatı adresindeki belgedeki ilgili boşlukları doldurarak başvuru yapılacak firmaya teslim edebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak sajyerlere ücret ödeyen firmalarla yapılması gereken staj sözleşmesinde imzalanması gereken yerler dekanlık tarafından doldurulacaktır.

 

Ek-1 Belgesi için Tıklayınız

 

Ek-2 Belgesi için Tıklayınız

 

Staj Başvuru Online Formu

Staj Sözleşmesi

 

YAZ OKULU SONUNDA STAJ DEFTERİ TESLİM ETMEK İSTEYEN ÖĞRENCİLER 05.09.2022 - 09.09.2022 TARİHLERİ ARASINDA STAJ DEFTERLERİNİ VE MÜHÜRLÜ PUANTAJ BELGELERİNİ TESLİM ETMELİDİRLER. AYRICA BAHAR DÖNEMİ SONUNDA TEK DERS HAKKINA SAHİP OLAN ÖĞRENCİLER STAJ DEFTERLERİNİ TEK DERS İÇİN TESLİM EDEBİLİRLER.

 

2022 - 2023 GÜZ YARIYILI 3 EKİM 2022 TARİHİNDE BAŞLAYACAĞI İÇİN GÜZ YARIYILI İÇERİSİNDE STAJ DEFTERLERİNİ TESLİM ETMEK İSTEYEN ÖĞRENCİLERİMİZ STAJ BAŞLANGIÇ TARİHİ OLARAK EN SON 5 EYLÜL TARİHİNİ BELİRLEYEBİLİRLER. BELİRTİLEN TARİHTEN SONRAKİ HERHAHNGİ BİR GÜNÜ BAŞLANGIÇ TARİHİ OLARAK BELİRLEYEN ÖĞRENCİLERİMİZİN STAJ BAŞVURULARI DİKKATE ALINMAYACAK VE REDDEDİLECEKTİR.