Yaz Okulunda Diğer Üniversitelerden Ders Alma Formu (2022)

Yaz okulunda üniversitemizde açılmayan dersleri diğer üniversitelerden almak isteyen öğrencilerimizin bölüme teslim etmesi gereken dilekçeye aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Lütfen, dilekçenin alt kısmında yer alan açıklamaları dikkatlice ve eksiksiz olarak okuyunuz.


Diğer Üniversitelerden Ders Alma Dilekçesi


Dilekçe ve ekleri aşağıdaki form üzerinden toplanacaktır. Diğer üniversitelerden ders alınmadan önce bu form üzerinden dilekçe ile başvuruda bulunulması gerekmektedir.

  • Dilekçe ile başvuruda bulunmamış ya da uygunluk değerlendirmesinden olumsuz sonuç almış öğrencilerin diğer üniversitelerin yaz okulundan aldıkları dersler kabul edilmeyecektir.

Yaz Okulunda Diğer Üniversitelerden Ders Alma Formu (2022)


> KBÜ Yaz Okulu Yönergesi'nin 8 inci maddesinin 8 inci fıkrasına dayanılarak, bölümümüz tarafından açılan veya eşlenik verilen dersler arasında istenilen (teorik saate sahip) ders bulunmuyorsa eğer ilgili ders farklı bir üniversitede açılan yaz okulundan alınabilir (*).
* MADDE 8 - (8) Öğrencinin kaydolmak istediği derslerin KBÜ Yaz Okulunda açılmaması durumunda, ögrenci bu yönergenin 11. maddesinde belirtilen hususlar çerçevesinde farklı bir üniversitenin Yaz Okulundan ilgili dersleri alabilir.
> KBÜ Yaz Okulu Yönergesi'nin 11 inci maddesinin 3 üncü fıkrasına dayanılarak, yaz okullarından 15 saati aşmamak şartıyla toplamda en fazla 5 ders alınabilir (**).
** MADDE 11 - (3) Öğrenci, diğer yükseköğretim kurumlarının Yaz Okullarından normal eğitim öğretim süresince her yıl 15 saati aşmamak üzere en çok 5 (beş) ders alabilirler.


Karabük Üniversitesi Yaz Okulu Yönergesi