2022-2023 Bahar Dönemi 50 AKTS Başvuru Formu Hakkında

Fazla AKTS başvurusunda bulunmak için linkte verilen dilekçeyi doldurup imzanızı atıp taratıp yahut net bir şekilde fotoğrafını çekip, OBS sisteminizde gözüken danışmanınıza mail atınız. 
 

Başvuru yapmadan önce daha önce başarısız olduğunuz ve hiç almadığınız derslerin akts hesabını yapınız. Güz ve bahar döneminde maksimum 50 - 50 akts olması gerekmektedir. 
Örneğin: Güz döneminde 48, bahar döneminde 51 akts dersiniz varsa 50 akts başvurunuz olumsuz olarak sonuçlanır. Güz döneminde 51, bahar döneminde 48 akts dersiniz varsa yine olumsuz olarak sonuçlanır.

NOT: Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından gelen yazıya göre, devam zorunluluğu olan derslerin programlarında çakışma olması durumunda öğrencilerin 50 AKTS ders almasına izin verilmemesi gerektiği belirtilmiştir. Fazla AKTS başvurunuzu bu duruma göre gerçekleştiriniz. 
 
Yönetmeliğe göre; Öğrenci birbirini izleyen iki yarıyıl sonunda mezun olabilecek durumda ise bu yarıyıllarda en fazla 50 AKTS ders almasına izin verilir. Bu durumda olan öğrenciler akademik takvimde belirtilen süre içerisinde danışmanlarının onayını alarak ilgili Dekanlık/Müdürlüğe müracaat ederler. İlgili yönetim kurulu kararı ile ders almalarına karar verilen bu öğrencilerin ders kayıtları Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılır.

Fazla AKTS (50 AKTS) talebinde bulunacak öğrenciler linkte bulunan dilekçeyi doldurmaları gerekmektedir. Dilekçe imzalandıktan sonra taranmış haliyle forma yüklenecektir. 
 
Başvurular 14 Şubat 2023 saat 15:00 te bitecektir.

Başvurular değerlendirilip durumu uygun olan ve olmayan öğrenciler bölüm web sayfasında ilan edilecektir.

Gerekli bilgilerin eksik beyan edilmesi durumunda sorumluluk öğrenciye aittir.

50 AKTS başvuru formu