2022-2023 BAHAR DÖNEMİ VİZE SINAV PROGRAMI HAKKINDA
2022-2023 Bahar Dönemi vize sınav programına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Sınav programınızda yapılan güncellemeler için bölüm web sayfanızdaki duyuruları ve OBS sistemini günlük takip ediniz. Sınav programında dersinizin sınav tarihi, saati, sınav türü yazmaktadır. Sınav programında derslerinizi bulabilmeniz için ders kodu adlı sütundan dersinizin kodunu filtreleyebilirsiniz. Lütfen dersinizin adına ve öğretim elemanına dikkat ediniz.

Tüm sınavlar online olarak yapılacaktır. Sınav türü sütununda TEST yazan derslerin UNİKA uygulaması üzerinden gözetimsiz çevrimiçi olacak şekilde sınavı yapılacaktır. Sınav türü Seçenek 2 yazan derslerin oys.karabuk.edu.tr adresi üzerinden ilgili dersin içerisinde oluşturulan sınav ile sınavı yapılacaktır. Sınav türü Seçenek 3 yazan derslerin Microsoft Teams uygulaması üzerinden oluşturulan sınıf 49 kişilik sınıflarda çevrimiçi gözetimli olarak sınavı yapılacaktır. Sınav türü DİĞER yazan dersler için ise ilgili öğretim üyesi ile öğrencilerin irtibata geçerek sınav yöntemini öğrenmesi gerekmektedir.
 
Microsoft Teams uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek olan sınavda öğrenci sınav kağıdını görebileceği bir cihaz ve aynı zamanda kendisini sınav kağıdını ve cevap kağıdını göstereceği bir konuma yerleştirdiği cep telefonu, tablet vb. bir cihazın kamerası ile girmesi gerekmektedir. Kamera olarak kullanılacak olan cihaz Microsoft teams uygulamasına bağlanacak olup görüntü ve ses aktarımı sağlanacaktır.
 
Yukarıda anlatılan yöntemler için gerekli olan tüm cihaz, materyal ve ortamı (internet bağlantısı, elektrik vb.) temin etmek öğrencinin sorumluluğundadır.

Öğrencilerimizin bir kısmının Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından gönderilen formu doldurarak üniversitemizden gönderilen SMS'leri almamayı tercih ettiği öğrenilmiştir. Öğrencilerin bu tercihleri nedeniyle test olan sınavları için gönderilen SMS'ler öğrencilere ulaşmamaktadır. Mevcut durumda öğrenci tercihlerinden kaynaklanan bu durum sonucunda oluşabilecek mağduriyetlerden üniversitemiz kesinlikle sorumlu değildir. Öğrencilerimiz SMS tercihlerini üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ile iletişime geçerek değiştirebilirler.

Tüm öğrencilerimizin OBS üzerindeki telefon numarası ve mail adreslerini güncellemesi ve aktif olarak takip etmesi önem arz etmektedir.

Çoktan seçmeli (TEST) sınavlar, (sinav.karabuk.edu.tr veya UNİKA uygulaması) için  kullanıcı adınız: öğrenci numaranız Şifreniz: T.C. Kimlik numaranızdır.
 
Seçenek 2 ile yapılacak olan sınavlar (oys.karabuk.edu.tr) için kullanıcı adınız: öğrencino@karabuk.edu.tr Şifreniz: “T.C. Kimlik numaranızın ilk 5 hanesi” Kbu* şeklindedir. Örneğin T.C. Kimlik numaranız 12345678910 ve öğrenci numaranız 1234567 şeklinde olsun. Bu durumda Kullanıcı adınız:1234567@karabuk.edu.tr Şifreniz: 12345Kbu* olacaktır. 

TEST sınavları, (sinav.karabuk.edu.tr veya UNİKA uygulaması) her öğrencinin sınav saatinde aktif olacaktır. Dolayısıyla sınav saatinizden önce sınava erişmeniz söz konusu değildir. Sınav saatinden önce sınava girmeye çalışıp hata mesajı almanız doğal bir durumdur. Test sınavları ile ilgili diğer hususları https://onlinesinav.karabuk.edu.tr/ adresinden okuyunuz.


NOT: AIT182, HST182, TUR182, TRK182, YDL184 ve FOL184 kodlu derslerin tarih saat bilgilerine aşağıdaki sınav programı linkinden ulaşabilirsiniz.

NOT: Google Chrome ile indirme linklerine ulaşamayanların farklı bir tarayıcı kullanarak linklere erişmesi tavsiye olunur.
 

NOT: Vize sınav programlarında (muhtemel sınav çakışmalarından dolayı) değişiklik olabileceğinden sınav tarihlerinin güncel haline sınavlar başlamadan bir gün önce mutlaka tekrar bakınız. Ayrıca fakülte ve bölüm sayfanızdaki duyuruları mutlaka günlük takip ediniz.