2020-2021 Bahar Dönemi Bütünleme Sınavları Hakkında

2020-2021 Bahar Dönemi bütünleme sınav programına aşağıdaki bağlantılardan ve OBS sisteminden ulaşabilirsiniz. Sınav programımızda derslerinizi bulabilmeniz için ders kodu adlı sütundan dersinizin kodunu filtreleyerek dersinizin programına, dersinizin şubesine ve dersinizin öğretim üyesine dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra dersinizin tarihi, saati ve sınavınızı gerçekleştireceğiniz adresi kontrol edip sınav tarih-saatinde o adresten sınavınıza girmeniz gerekmektedir. Sınava vaktinde girmek öğrencinin sorumluluğundadır.


Öğrencilerimiz çoktan seçmeli ve klasik olarak iki farklı sınav yönteminde sınavlarını olacaktır. Çoktan seçmeli sınavlar sinav.karabuk.edu.tr adresinden klasik sınavlar ise oys.karabuk.edu.tr adresinden ya da Microsoft Teams uygulamasından gerçekleştirilecektir. Sınav çizelgenizdeki sınav türü bölümünde ilgili dersin sınavı için gerekli olan adres veya uygulama yazmaktadır. Adreslere doğrudan Excel dosyası üzerinden tıklanarak sınav sitelerine erişilebilmektedir. Sınav programında DİĞER olarak belirtilen dersler için dersin sorumlusu olan öğretim üyesi ile irtibata geçmeniz gerekmektedir. Söz konusu bu derslerin sınavları, dersin sorumlusu olan öğretim üyemiz gözetiminde gerçekleştirilecektir. Tüm öğrencilerimizin OBS üzerindeki telefon numarası ile e-posta adreslerini güncellemesi ve aktif olarak takip etmesi önem arz etmektedir.


Bazı öğrencilerin Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından gönderilen formu doldurarak üniversitemizden gönderilen SMS bilgilerini almamayı tercih ettiği öğrenilmiştir. Bu öğrenciler, test sınavları için gönderilen SMS bilgilerine ulaşamamaktadır. Öğrencinin kendi tercihinden kaynaklanan bu durum sonucunda oluşabilecek tüm mağduriyetlerden üniversitemiz kesinlikle sorumlu değildir. İlgili öğrenciler, üniversitemizin Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ile iletişime geçerek SMS tercihlerini değiştirebilirler.


Çoktan seçmeli sınavlar (sinav.karabuk.edu.tr) için Kullanıcı Adınız: Öğrenci Numaranız Şifreniz: T.C. Kimlik Numaranızdır. Sınava en fazla 15 dakika geç girebilirsiniz. Sınava en fazla 15 dakika geç girebilirsiniz. Sistem 15 dakikadan sonra girmeye çalışanı sınava almamaktadır. Kendinizi ve sınav envanterlerinizi buna göre ayarlayınız. Unika sınav sistemine giriş yaptığınızda "Bekleyen Sınavlar" sekmesinden çoktan seçmeli sınavlarınızı görebilirsiniz. Bazı sınavlarda yoğunluktan dolayı sınav saati 30 dakika ileriye alınabilmektedir. Bu durum sisteme girdiğinizde size bildirim olarak belirtilecektir. Sistem (sinav.karabuk.edu.tr) her öğrencinin sınav saatinde aktif olacaktır. Dolayısıyla sınav saatlerinizden önce sisteme girmeniz söz konusu değildir. Sınav saatinden önce sisteme girmeye çalışıp hata mesajı almanız doğal bir durumdur. Sisteme sınav saatiniz geldiğinde girmeye çalışmanız önem arz etmektedir. Test sınavları ile ilgili diğer hususları onlinesinav.karabuk.edu.tr adresinden okuyunuz.


Klasik sınavlar (oys.karabuk.edu.tr) için Kullanıcı Adınız: ogrencino@ogrenci.karabuk.edu.tr Şifreniz: T.C. Kimlik Numaranızın ilk 5 rakamı ve Kbu* (Örnek; Kullanıcı Adı: 2023001122@ogrenci.karabuk.edu.tr Şifre: 12345Kbu*). Klasik sınavlar ile ilgili diğer önemli hususları mutlaka kbuzem.karabuk.edu.tr/sinav.php adresinden okuyunuz ve ayrıca bu adresi sınav haftası boyunca kesinlikle takip etmeyi unutmayınız.


2020-2021 Bahar Dönemi Bütünleme Sınav Programı


NOT:

Bütünleme sınav programında (muhtemel sınav çakışmalarından dolayı) değişiklik olabileceğinden sınav tarihlerinin güncel haline sınavlar başlamadan bir gün önce mutlaka tekrar bakınız. Ayrıca fakülte ve bölüm sayfasındaki duyuruları mutlaka takip ediniz.