Cumhurbaşkanlığı Staj Seferbirliği Hakkında

Staj Seferbirliği Projesi üniversitelerde eğitim gören ve staj yaparak deneyim kazanmak isteyen öğrencilerin liyakat ilkelerine dayalı ve fırsat eşitliği sağlayan Kariyer Kapısı platformu üzerinden staj imkânı yakalamasına olanak sağlamaktadır. Platform üzerinden açılan ilana başvuran adaylar, işverenler tarafından; Akademik/Mesleki, Sanatsal/Sosyal ve Sportif Yeterlikleri üzerinden değerlendirilmektedir. Staj teklifi gönderme aşamasında adayların kimlik bilgileri işverenlerin erişimine açılmamaktadır. Bu sayede adaylar sadece sahip oldukları nitelikler özelinde değerlendirilmekte ve fırsat eşitliğine sahip olmaktadır.


Bu yıl başarı ile sürdürülen projenin; 27.10.2020 tarihli Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Kararı ile “2021 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı” na dâhil edilmiş, uygulama birliği sağlanarak yaygınlaştırılması uygun görülmüştür. Başvuru yapmak isteyen adayların aday profillerini oluşturmaları ve staj ilanlarını takip ederek başvurmaları gerekmektedir.


T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Staj Seferbirliği (İlk Başvuru Dönemi: 22 Şubat - 22 Mart) hakkında bilgi almak için tıklayınız.


NOT:

KBÜ Fakülte ve Yüksekokullar Staj Uygulama Yönergesi'nin 6 ıncı maddesinin g fıkrasına göre öğrenciler, stajlarına staj komisyonundan onay aldıktan sonra başlayabilirler. Staj komisyonunun onayı olmadan başlanan stajlar geçerli değildir. Öğrencilerin stajlarını Fakülte ve Yüksekokullar Staj Uygulama Yönergesi ile Bölüm Staj Uygulama Esasları doğrultusunda yapması gerekmektedir.


Staj başvuru prosedürü için Biyomedikal Mühendisliği Staj Evraklarına bakınız.