Staj Evraklarının Teslimi Hakkında (2019)

“Staj Sicil Fişi” (Zarfın ağzı iş yeri tarafından mühürlenmiş ve imzalanmış biçimde olmalıdır!) ile “Staj Defteri” en geç 30 Eylül 2019 tarihinde Bölüm Sekreterliğine imza karşılığında teslim edilmelidir.


Aynı zamanda Staj Defterlerinin dijital (PDF) halinin de yukarıda belirtilen tarihe kadar Turnitin intihal analiz web sitesine yüklenmesi zorunludur. Tüm Staj Defterleri intihal açısından değerlendirilmektedir. Bölüm Staj Komisyonunun aldığı karar gereğince,

  • Staj Defterinin dijital halini Turnitin sistemine yüklemeyen,

  • Staj Defteri çıktısının taratılmış halini Turnitin sistemine yükleyen veya

  • Staj Defterinde kopya içerik tespit edilen öğrencilerin stajları başarısız sayılacaktır.


BMM399/BYM399 Endüstri Stajı I Defterleri için Turnitin Bilgileri:

Turnitin Sınıf Numarası: 22414140

Turnitin Sınıf Kayıt Anahtarı: 20192020


BMM499/BYM499 Endüstri Stajı II Defterleri için Turnitin Bilgileri:

Turnitin Sınıf Numarası: 22414742

Turnitin Sınıf Kayıt Anahtarı: 20192020


Turnitin sistemini ilk defa kullanıyorsanız, dosya yükleme hakkındaki gerekli bilgileri Turnitin Ödev Gönderim Kılavuzunda bulabilirsiniz.

Turnitin sistemini daha önceden kullandıysanız, aynı e-posta adresini kullanarak Turnitin sistemine giriş yapabilirsiniz. Ardından da "Bir Sınıfa Kaydol" sekmesine geçerek paylaşılan sınıf bilgilerini girip dosya yükleyebilirsiniz.


Turnitin sistemi için dosya boyutu sınırı 100 MB olarak belirlenmiştir. Dosyanızın boyut sınırını aşması durumunda, internetteki ücretsiz PDF sıkıştırıcılarını kullanarak dosya boyutunuzu küçültebilirsiniz. (Örnek Google araması: "compress pdf online".)