UNIKA SINAV UYGULAMALARI HAKKINDA
UNİKA sınav sistemi ile gözetimli yapılacak sınavlarda tarayıcı üzerinden UNİKA sistemine hiç bir şekilde girilemeyeceği, dolayısıyla sınava gelen öğrencilerin sınava bağlanacağı cihazlarda uygulamanın mutlaka yüklü olması gerektiği, sınavlarda kopya şüphesi durumunda öğrencilerimizin yanlarında bulundurdukları tüm cihazlara tutanak tutma işlemi bitene kadar (cihaz ekranının görevliler tarafından -istenirse öğrenci tarifiyle- öğrencinin cihazla teması sağlanmadan açık tutulması göz önünde bulundurularak) gözetmen ve sınavı takip eden görevliler tarafından el konulabileceğini kabul etmiş sayılacağı tüm öğrencilerimize duyurulur.
 

Sınav esnasında karşılaşılan sorunlarda, öğrenci tarafından durumun gözetmene bildirilmesi ve gözetmene tutanak tutturulması gerekmektedir. Ayrıca, ara sınavlar süresince gelen geribildirimler doğrultusunda sınav sistemi uygulamalarında çeşitli güncellemeler yapılmıştır. Sınav esnasında önceki sorulara dönülebilmesi için de eklemeler yapılmıştır. Sorunların büyük bir kısmının çözüldüğü anlaşılmakla birlikte halen bazı cihazlarda/versiyonlarda sorunlar yaşanabildiği görülmektedir.

Final sınavlarının daha sorunsuz geçmesi ve yaşanabilecek sorunların önceden tespit edilerek hızlıca çözülebilmesi amacıyla kısa bir sınav (App Demo Exam) oluşturulmuş ve tüm öğrenci hesaplarına atanmıştır. Lütfen, 30.12.2021 Perşembe günü 23:59’a kadar bu sınavı çözerek yaşadığınız tüm sorunları aşağıdaki bağlantıda yer alan ankete doldurup bildiriniz:

 

UNIKA Sınav Uygulamaları Geribildirim Formu

 

NOT: Sınava girilecek cihazın uygulama için uyumluluğundan ve internet veri bağlantısından öğrenci sorumludur.

 

Öğrencilerimize önemle duyurulur.