UNIKA Sınav Sistemi Bilgilendirmesi

2021-2022 Akademik Yılı Güz dönemi UNIKA sisteminde gerçekleştirilecek olan yarıyıl sonu (final) çoktan seçmeli sınavlar; mobil cihazlar, tabletler veya bilgisayarlar kullanılarak, akademik birimler tarafından açıklanan sınav programlarına göre belirtilen sınav salonlarında ve gözetimli olarak yapılacaktır. Sadece Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk Dili ve Yabancı Dil YÖK ortak zorunlu dersleri ve Üniversite Seçmeli Dersler (ÜSD) final sınavları (ÜSD230- Web Tasarımı, ÜSD285- Economic and Financial Indicators, ÜSD304- Foreign Policy Analysis, ÜSD308- Hüsnü Hat, ÜSD309- Geleneksel Türk Sanatları – Minyatür dersleri hariç) uzaktan ve gözetimsiz şekilde gerçekleştirilecektir. Bölüm derslerinizin sınav tarih ve saatlerini OBS sisteminden ya da birim/bölüm internet sayfalarından öğrenebilirsiniz.


AİT (Atatürk İlke ve İnkılapları) sınavının duyuruları için https://ait.karabuk.edu.tr/index.aspx tıklayınız.


TUR (Türk Dili) sınavının duyuruları için https://tur.karabuk.edu.tr/index.aspx tıklayınız.


YDL (Yabancı Dil) sınavı duyuruları için https://ydl.karabuk.edu.tr/index.aspx tıklayınız.


ÜSD (Üniversite Seçmeli Dersler) sınavlarının duyurularını Sınav Merkezi internet sayfası https://onlinesinav.karabuk.edu.tr takip edebilirsiniz.


Tüm öğrenciler, online sınavlara kesinlikle sınav için hazırlanmış uygulamalardan giriş yapacaktır. Uygulama girişlerinde sorun yaşayan veya cep telefonu olmayan öğrenciler ilgili birimlerine başvurarak bilgisayar laboratuvarlarında girebilirler.


Iphone cihazlarında kilitlenme problemi yaşayan öğrenciler, öncelikle uygulama ana sayfasında yer alan çıkış butonuna basarak kilit modundan çıkmayı deneyebilir, halen sorun devam ediyorsa cihazınızı yeniden başlatmak için https://support.apple.com/tr-tr/guide/iphone/iph8903c3ee6/ios bu linkte gerekli bilgiler yer almaktadır.


Gözetimli sınavlarda sınav esnasında karşılaşılan sorunlarda, öğrenci tarafından durumun gözetmene bildirilmesi ve gözetmene tutanak tutturulması gerekmektedir.


Herhangi bir nedenle sınav programında belirtilen sınav salonunda olmasına rağmen UNIKA sınav sistemi ekranında sınavını göremeyen veya sınavına giriş yapamayan öğrencilerin bu durumu sınav zamanından önce bölüm/fakülte sınav sorumlularına bildirmeleri ve durumun kontrol edilmesini talep etmeleri gereklidir.


UNIKA sınav sisteminde yapılacak olan çoktan seçmeli sınavlarda hesaplama işlemleri için kağıt, kalem vb. materyallerin kullanımına izin verme yetkisi, ilgili ders sorumlusuna aittir.


Öğrenciler sınav programında belirtilen sınav başlama saatinden en az 15 dakika önce, öğrenci kimlikleri ve nüfus cüzdanları/kimlikleri/pasaportları ile sınav salonunun girişinde hazır bulunmalıdır. Sınavlara giriş sırasında kimlikleri sınav ekranındaki bilgilerle karşılaştırılacak ve bilgileri hatalı olan veya kimlikleri yanında bulunmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır. Başka bir öğrencinin yerine sınava girmek ya da kendisi yerine başka birini sınava sokmak eylemlerinden herhangi birini gerçekleştiren öğrencilerin Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği kapsamında işlem başlatılır.


Karabük Üniversitesi Ön lisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 23. maddesinin 3. fıkrasına göre yarıyıl sonu (final) sınavlarında mazeret sınavı yapılmayacaktır.


Bütünleme sınavlarının daha sorunsuz geçmesi ve yaşanabilecek sorunların önceden tespit edilerek hızlıca çözülebilmesi amacıyla yaşadığınız tüm sorunları aşağıdaki bağlantıda yer alan ankete doldurup bildiriniz:


UNIKA Sınav Uygulamaları Geribildirim Formu


NOT: Sınava girilecek cihazın uygulama için uyumluluğundan ve internet veri bağlantısından öğrenci sorumludur.


Öğrencilerimize önemle duyurulur.