2020 Yaz Stajı Bilgilendirmesi (Ek Bilgilendirme)

Değerli Öğrencilerimiz,


Bilindiği üzere dünyada Yeni Koronavirüs (COVID-19) salgını bütün hızıyla devam etmektedir. Yaşanan bu süreçte, devletimizin aldığı tedbirleri de dikkate alarak, 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı yaz döneminde;

  • Biyomedikal Mühendisliği Bölüm Staj Uygulama Esasları'nın 9 uncu maddesinin 5 inci fıkrasının b bendine dayanılarak, tüm öğrenciler için, en az bir stajı hastanede yapma zorunluluğu aranmayacaktır. Yani yaz döneminde hastanede staj yapılmayabilir.
  • Biyomedikal Mühendisliği Bölüm Staj Uygulama Esasları'nın 6 ncı maddesinin 4 üncü fıkrasına dayanılarak, sadece staj derslerini veremediğinden dolayı mezun olamamış öğrenciler için, Bölüm Staj Komisyonunun önerdiği tarihler ile Bölüm Başkanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda, eğitim-öğretim ve sınav dönemlerine sarkabilen iki staj, art arda ve aynı iş yerinde yapılabilecektir. Yani mezun olabilecek öğrencilerimiz güz dönemine sarkabilen staj yapabilir.

Yaz Okulunda ders alacak öğrenciler, 08/06/2020 - 03/07/2020 ya da 17/08/2020 - 11/09/2020 tarihleri arasında 20 iş günü olarak staj yapabilirler. Yaz Okulunda ders almayacak öğrenciler ise, 22/06/2020 - 11/09/2020 tarihleri arasında 20 iş günü olarak staj yapabilirler. Hem Yaz Okuluna kalacak hem de 08/06/2020 - 03/07/2020 tarihleri arasında staj yapacak olan öğrencilerin aşağıdaki hususlara dikkat etmesi gerekmektedir:

  • Biyomedikal Mühendisliği Bölüm Staj Uygulama Esasları'nın 7 inci maddesinin 2 inci fıkrasına dayanılarak, bu öğrenciler, yaz okulu ile çakışan kısmında kendi devamsızlık hakkını kullanmak kaydıyla bahar dönemi final sınavlarının bitimini takiben staja başlayabilirler.
  • Biyomedikal Mühendisliği Bölüm Staj Uygulama Esasları'nın 10 uncu maddesinin 3 üncü fıkrasına dayanılarak, bu öğrencilerden bütünleme sınavına girecek olanları, şirketten izin alıp bütünleme sınavına girebilirler. Ancak izin aldıkları gün kadar staj sonuna ekleme yapmalıdırlar. (İzin aldıkları günlerin sigorta işlemleri, öğrencinin kendi sorumluluğundadır.)

NOT:

Staj yapacak olan öğrencilerin Ek-2 Belgesini aldıktan sonra Staj Bilgileri Formunu mutlaka doldurmaları gerekmektedir. İmzalı Ek-2 Belgesi taratılarak PDF formatında Staj Bilgileri Formuna yüklenmelidir. Form bilgileri eksik olan öğrencilerin staj yerleri kabul edilemeyecektir.

Güncel Staj Tarihlerinde staj yapmak isteyen öğrencilerimiz, Ek-2 Belgelerini en geç 15 Mayısa kadar Staj Bilgileri Formu üzerinden göndermelidir.