Karabük Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü teknik gezilerine bir yenisini daha ekledi!
İnşaat Mühendisliği bölümümüzde bu yıl 11.si gerçekleştirilen teknik gezilerimiz kapsamında bölümümüz öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Halil İbrahim YUMRUTAŞ’ın koordinatörlüğünde asfalt uygulamalarında Ülkemizin önemli kuruluşlarından biri olan İstanbul Büyüksehir Belediyesi İSFALT A.Ş’ye ziyarette bulunulmuştur.
 
Bu kapsamda ilk olarak İSFALT A.Ş’ye ait asfalt üretim tesisi (Habibler Plenti) gezilerek asfalt üretim prosesleri, kullanılan malzemeler ve geri dönüşüm uygulamaları hakkında bilgiler edinilmiştir. Daha sonra uluslararası akreditasyona sahip asfalt laboratuvarları gezilerek bitüm, agrega, emülsiyon, sıcak karışım ve yenilikçi uygulamalara ait deney prosesleri ve deney cihazları hakkında bilgi alınmıştır. İlgili dersler kapsamında elde edilen teorik bilgilerin pratik uygulamalar ile pekiştirilmesi adına da İSFALT A.Ş tarafından gerçekleştirilen finişerli asfalt serim uygulaması ve sonrasında silindiraj uygulaması yerinde görülmüştür. Son olarak İSFALT A.Ş Eğitim Şefliğinin “Asfalt uygulamaları ve dikkat edilmesi gereken hususlar” ile ilgili sunumu sonrası teknik gezimiz sonlandırılmıştır.
 
Teknik gezimize sağladıkları desteklerinden dolayı Üniversitemiz yönetimine, maddi desteklerinden dolayı Karderfed ve Tümbikon yönetim kurulu başkanlığına ve  teknik desteklerinden ve misafirperverliğinden dolayı İSFALT A.Ş Eğitim Şefliği’ne teşekkürlerimizi sunarız.