Basında Biz - Engeller Göz Bebeğiyle Verilen Komutlarla Aşılacak

Bölümümüz ilk mezunlarından dört öğrencimiz, hareket kabiliyetlerini kaybeden hasta ve engellilerin göz komutlarıyla kullanabileceği, güneş enerjisiyle şarj edilebilme, çeşitli kalibrasyon, kontrast ve parlaklık ayarları özelliklerine sahip tekerlekli sandalye geliştirdi.
KBÜ Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü öğrencileri Halil İbrahim Şahin, Mustafa Küçükakarsu, Kenan Ünal ve Halil Kekeç, sosyal sorumluluk projesi kapsamında engellilerin hayatını kolaylaştıracak proje yapmaya karar verdi.
Öğrenciler, kuadripleji hastaları (kol ve bacakları etkileyen felç durumu) ve engellilerin kullanması amacıyla 1 yıl yürüttükleri çalışmaların neticesinde, göz bebeklerinin komutuyla ileri-geri, sağa-sola hareket ettirilebilen ve güneş enerjisiyle şarj olabilen tekerlekli sandalye geliştirdi.
KBÜ Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Reşit Kavsaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin çok güzel bir projeyi hayata geçirdiğini söyledi.
Çift ana dalda okuyan öğrencilerin bu projeyi gerçekleştirebilecek bilgi ve tecrübeye sahip olduğunu belirten Kavsaoğlu, "Bir yıl önce sosyal sorumluluk düşüncesiyle kullanılır halde olmayan tekerlekli sandalye temin ettiler. Doğuştan veya zaman içerisinde hareket kabiliyetini yitirmiş insanların yaşamlarını devam ettirebilmeleri için proje geliştirdiler." diye konuştu.



 

 


AA - BİK - NTV - Sabah - Star - Haber 7 - Haber Türk - TRT Haber - GZT