Doktora
Elektrik-Elektronik Mühendisliği, geleceğe ilham veren ve geleceği şekillendirme potansiyeline sahip çeşitli olağanüstü teknolojik sıçramalara rehberlik eden önemli mühendislik dallarından biridir. Üniversitemiz bünyesinde bulunan Elektrik-Elektronik Mühendisliği yüksek lisans ve doktora programları, akademi ve endüstrideki Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında yüksek nitelikli personel talebini karşılar.

Program, Karabük Üniversitesi'nde mevcut Elektrik-Elektronik Mühendisliği lisans programlarından mezunlara ve diğer üniversitelerdeki lisans programlarından mezunlara yöneliktir. Program, öğrencilerin bağımsız araştırma yeteneklerini geliştirir. Öğrenciler bu hedeflere, bir tezin tamamlanmasına yönelik ders çalışması ve araştırmanın bir kombinasyonu yoluyla ulaşacaklardır.

Karmaşık sorunlara çözümler keşfetmek ve yeni nesil ürünleri, cihazları ve çığır açan keşifleri desteklemek istiyorsanız, yüksek lisans derecesi hayati bir adım olabilir. Elektrik-Elektronik Mühendisliğinde yüksek lisans veya doktora programı kazanmak, teknik organizasyonlarda kariyer fırsatları açarken, günümüzde ortaya çıkan en büyüleyici zorluklardan bazılarına ilişkin bilgilerinizi derinleştirebilir.

Doktora program bilgileri için tıklayınız.

Çalışma Konuları:

Elektromanyetik alanlar ve dalgalar
Kontrol sistemleri
Yapay sinir ağları
Elektrik makineleri
İleri Güç Elektroniği
Devre ve Sistemlerin Analiz ve Tasarımı
Sayısal Sinyal İşleme ve Uygulamaları
Dijital Kontrol Ve Uygulamaları
Fotovoltaik Güç Sistemleri
Endüstriyel otomasyon
Radar sistemleri


Temel Beceriler:

Elektrik sistemleri ve cihazları için üretimi tasarlayın, uygulayın ve denetleyin
Bilgisayar destekli mühendislik yazılımı ve ekipmanı kullanın
Diğer mühendisler ve paydaşlarla işbirliği yapın
İlerleme ve uyumluluk hakkında rapor oluşturmak için projelerden veri toplayın


İş İmkanları:

Devre tasarım mühendisi
Elektrik kontrol mühendisi
Sistem mühendisi
Ar-ge mühendisi
Test mühendisi
Enstrümantasyon ve elektrik güvenilirliği mühendisi
Güç sistemleri mühendisi


eem

Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisansının/Doktoranın Gücü

Elektrik mühendisleri çeşitli gelişmiş ekipman, cihaz ve sistemleri oluşturur ve uygular. Bu profesyoneller genellikle devre tasarımı, güç üretimi ve sinyal işlemenin pratik taleplerine odaklanır. Alandaki en son yöntemleri ve araçları keşfetmek, mühendislerin kuruluşlar, bireylerin yaşamları ve bilimsel araştırmalar için uzun vadeli faydalar sağlayan verimli çözümler oluşturmasına olanak tanır. Elektrik ve bilgisayar mühendisliği alanında bir yüksek lisans/doktora programı, profesyonellere geliştirme, test ve üretim süreçlerini yönetme becerisi sağlayabilir.

Lisansüstü öğrenciler mühendislik uzmanlıklarını aşağıdaki gibi kavramları inceleyerek geliştirirler:

Güç sistemleri için operasyon planlaması
Dijital entegre devre tasarımı
Doğrusal kontrol sistemleri
Robotlar için kontrolör modelleme, programlama ve tasarlama
Derin öğrenme ve sinir ağları
Elektromanyetik alanlar ve dalgalar
Elektroniğin fiziksel özellikleri
Mikrodalga devrelerinin ve sistemlerinin dağıtılmış analizi
Otonom araçlar için temel sistemler ve sensörler
Görüntü işleme uygulamaları


YÜKSEK LİSANS MEZUNİYET KOŞULLARI

Bu programında öğrenim gören öğrencilerin mezun olabilmeleri için,
- En az 7 ders (21 yerel kredilik) ve Seminer, Uzmanlık Alan Dersi ile Yüksek Lisans Tezine kayıt olmaları ve en az 120 AKTS kredisini tamamlamaları gerekmektedir.
- Programda öngörülen tüm derslerden 4.00 üzerinden en az 2.50 genel not ortalamasına sahip olmak ve Seminer dersi ile Yüksek Lisans Tez Savunmasında başarılı olmakla yükümlüdürler.


Değerlendirme Yöntemleri:

Sınav (Dönem içi Sınav, Kısa Sınav, Final), Deney, Ödev, Proje


Alınacak Derece:

Program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında “Yüksek Mühendis” derecesine sahip olunur.

eem

MEZUNLARIN İSTİHDAM OLANAKLARI VE ÜST KADEMEYE GEÇİŞ

Elektrik üretimi ve dağıtımı, elektrik motorları, transformatörler, elektronik, mikro elektronik, nano elektronik, haberleşme, kablosuz haberleşme, uydu haberleşmesi, sinyal işleme, bilgisayar ve yazılım, otomatik kontrol, biyomedikal, ölçü aletleri, robotik, yapay zekâ, mikrodalga, antenler, radar sistemleri gibi alanlarda faaliyet gösteren, kamu kurumlarında ve özel sektörde araştırma-geliştirme, üretim, test, kalite kontrol, pazarlama, işletme, bakım onarım gibi çalışma alanlarında iş olanakları vardır. Bu programdan mezun olan öğrenciler, doktora programlarında öğrenim görmek üzere başvuruda bulunabilirler.
Detaylı bilgi için tıklayınız.

DOKTORA MEZUNİYET KOŞULLARI

Bu programında öğrenim gören öğrencilerin mezun olabilmeleri için,
- En az 7 ders (21 yerel kredilik) ve Seminer, Uzmanlık Alan Dersi ile Doktora Tezine kayıt olmaları ve en az 240 AKTS kredisini tamamlamaları gerekmektedir.
- Programda öngörülen tüm derslerden 4.00 üzerinden en az 3.00 genel not ortalamasına sahip olmak ve Seminer dersi ile Doktora Tez Savunmasında başarılı olmakla yükümlüdürler.


Değerlendirme Yöntemleri:

Sınav (Dönem içi Sınav, Kısa Sınav, Final), Deney, Ödev, Proje
Detaylı bilgi için tıklayınız.

eem

ULUSLARARASI ÖĞRENCİ ADAYLARININ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KOŞULLARI

a) Bir lisans veya yüksek lisans diplomasına sahip olmak.
b) Dil yeterliliğine sahip olmak. Yüksek lisans ve doktora programı adaylarının dil yeterliliği için;
-TÖMER veya muadili resmi kurumlarca yapılan sınavlardan Türkçe bildiğine dair en az B2 düzeyinde belgeye sahip olması gerekir.
-TÖMER ve muadili resmi kurumlarca yapılan sınavlardan Türkçe bildiğine dair en az B2 düzeyinde belgesi olmayanlar yüksek lisans adayları, TÖMER ve resmi kurumlarca yapılan dil sınavlarından en az 50 puan almaları durumda Türkçe dil yeterliliğini kazanırlar. Bu sınavda başarısız olan adaylara Türkçe öğrenmeleri için en fazla iki (2) yarıyıl süre tanınır ve bu süre içinde adaylar eğitim ve öğretimlerine devam edebilirler. En az B2 düzeyinde belge almayan adayların kayıtları 1 (bir) yıl sonunda silinir.
-Doktora programı adaylarının dil yeterliliği için TÖMER veya muadili resmi kurumlarca yapılan sınavlardan Türkçe bildiğine dair en az B2 düzeyinde belgeye sahip olması gerekir.
-Doktora adayları Türkçeden B2 düzeyinde belgesi olmayanlar, YÖK ve Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen eşdeğer bir yabancı dil sınavlarından 55 puan almış olma şartı aranır. Yabancı dil belgesi bulunmayan doktora programı adaylarında, anabilim dalları tarafından ya da üniversite tarafından yapılacak ortak dil sınavından 100 tam puan üzerinden en az 55 puan almış olma şartı aranır. Doktora programı adayları, yurt içi ve dışında lisans veya yüksek lisans eğitimlerini, başvurdukları Karabük üniversitesi enstitüsü lisansüstü programında tamamlamış olmaları halinde yabancı dil şartı aranmaz.
-Eğitim dili İngilizce olan programlara başvuru yapacak olan adaylardan, YÖK ve Üniversiteler arası kurulca kabul edilen eşdeğer bir yabancı sınavdan 60 puan almış olma şartı aranır. Yabancı dil belgesi bulunmayan doktora programı adaylarında, anabilim dalları tarafından ya da üniversite tarafından yapılacak ortak yabancı dil sanılanından 100 puan üzerinden en az 60 puan almış olmak şartı aranır.
Detaylı bilgi için tıklayınız.



 


 



DERS İÇERİKLERİ

Doktora Ders içeriklerine ulaşmak için tıklayınız.