Hakkında
Yazılım Mühendisliği Lisans Programı; temel mühendislik ve matematik katkısıyla kullanıcı gereksinimlerini belirleyebilen, yazılım tasarlayabilen ve geliştirebilen, endüstride olan ihtiyaçları karşılamak amacıyla bilişim teknolojilerini kullanabilen, değişimlere ayak uydurabilen ve çözüm üretebilen mühendisler yetiştirmeyi hedeflemektedir.
Bölümü başarıyla tamamlayan öğrenciler; yazılım projelerinde analiz, tasarım, kodlama, sınama ve yöneticilik gibi her kademede yer alacak şekilde donatılmış, mobil ve web tabanlı uygulamalar geliştirebilen, veri bilimi ve yapay zeka gibi en güncel alanlarda bilgi ve tecrübe sahibi Yazılım Mühendisleridir. 
 
Lisans seviyesinde eğitime 2022-2023 yılında başlayacak olan Karabük Üniversitesi, Yazılım Mühendisliği Bölümü’ne bu yıl öğrenci alınacak ve bölümde %100 Türkçe eğitim verilecektir. Dört yıllık eğitim süresinin ilk yıllarında temel mühendislik dersleri verilmekte; üçüncü ve dördüncü sınıflarda ise zorunlu yazılım mühendisliği derslerinin yanı sıra birçok seçmeli ders seçebilme olanağı sunulacaktır. Ayrıca son sınıfta bir dönem olmak üzere bir yazılım şirketinde sigortalı olarak uygulamalı eğitim alabileceklerdir.Bölümümüzde 1 Doçent Doktor ve 4 Doktor Öğretim Üyesi bulunmaktadır.
 
Yazılım Mühendisliği Bölümü, Mühendislik Fakültesi bünyesinde, Karabük Üniversitesi Demir Çelik Kampüsü yerleşkesinde bulunmaktadır. Bu yerleşkemizde öğrencilerimize uygulamalı ve teorik eğitimin yanı sıra sosyal olanaklar da sunulmaktadır. 
 
Bölümümüz, öğrencilerine kaliteli bir eğitim imkânı sunarak hem akademik kadrosunu hem de altyapısını yazılım teknolojilerindeki değişime ayak uyduracak şekilde geliştirmekte; bilgili, bilinçli, kendini güncel tutan, etik değerlere önem veren Yazılım Mühendisleri yetiştirme gayesindedir.
 

 

YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ İŞ İMKANLARI
 
Yazılım Mühendisliği Lisans programını başarıyla tamamlayan öğrenciler; ulusal veya uluslararası şirketlerin bilişim teknolojileri, mühendislik, danışmanlık ve ar-ge kadrolarında, yurt içi veya yurt dışındaki üniversitelerin lisansüstü programlarında araştırma faaliyetlerinde görev alabilirler. Yazılım geliştirme odaklı firmalarda, yazılım teknolojileri kullanan araştırma, geliştirme laboratuvarlarında, bilişim teknolojileri üreten ve kullanan işletmelerde, özel yazılımların tasarlandığı ve kullanıldığı, kamu kurum ve kuruluşların, sağlık sektörü, havacılık sektörü, savunma sanayi ve benzeri birçok alanda ve kurumda iş imkanına sahip olacaklardır.

Yazılım, günümüzün en yaygın iletişim, hizmet ve üretim aracı olduğundan mezunlarımızın iş imkanları da son derece geniş yelpazeye sahiptir.


Genellikle yazılım mühendislerinin iş alanları; programcılık, test, iş analistliği, veri tabanı uzmanlığı ve proje yöneticiliğidir. 


KBÜ ROKET EKİBİ


Geçtiğimiz yıl Karabük Üniversitesi Dünyanın en büyük teknoloji festivali TEKNOFEST'te 117 takımla yerini aldı yes Habere ulaşmak için tıklayınız.