Bölüm Hakkında
Personel Sayıları
Profesör 2
Doçent 3
Doktor Öğretim Üyesi 12
Araştırma Görevlisi 6


Öğrenim Türü Alınacak Öğrenci Sayısı (2022)
Bilgisayar Mühendisliği 70
Bilgisayar Mühendisliği (İ.Ö.) 70
Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce) 70
Toplam 210


Karabük Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 2007 yılında kurulmuştur. 2008 yılında eğitim-öğretime başlayan bölümümüz lisans; yüksek lisans, yüksek lisans(ingilizce) ve doktora programlarına sahiptir. Fakülte binamızda Sayısal Elektronik Laboratuarı, Mikroişlemci Laboratuvarı, PC laboratuarları, Ağ Laboratuarı gibi laboratuarları bulunmaktadır. Bölümümüzde; Bilgisayar Donanımı, Bilgisayar Bilimleri ve Bilgisayar Yazılımı olmak üzere üç anabilim dalı bulunmaktadır.

Karabük Üniversitesi olarak dünyanın en saygın üniversite derecelendirme organizasyonlarından biri olan Times Higher Education (THE) 2020 sıralamasında Türkiye’deki üniversiteler arasında büyük başarı göstererek 10. sırada yer almıştır. Ayrıca Ankara’ya yakın olması sebebiyle TÜBİTAK ve ASELSAN gibi kurumlar iş birliği yapan ve özellikle savunma sanayi projeleri yürüten eğitim kadrosu mevcuttur.



Dünyanın en saygın üniversite derecelendirme organizasyonlarından biri olan Times Higher Education (THE) 2020 sıralamasında Karabük Üniversitesi dünyanın en iyi ilk 1000 üniversitesi arasında yer alarak büyük bir başarıya imza attı. Sıralamaya göre Karabük Üniversitesi büyük bir başarı göstererek “Dünyanın En İyi 1000 Üniversitesi” arasına girdi. Sıralamada ilk 1000 arasına Türkiye’den 11 üniversite girmeyi başarırken, Karabük Üniversitesi 10. sırada yer alarak, Ankara ve İstanbul dışında listeye girmeyi başaran tek üniversite oldu.