
FREQUENTLY ASKED QUESTIONS ABOUT WORKPLACE TRAINING AND PRACTICE 

 

1) WhĜch ĜnstĜtutĜons do our unĜversĜty have protocols wĜth? How can I apply to these 
ĜnstĜtutĜons?  

Answer: The ĜnstĜtutĜons wĜth whĜch we have a protocol are announced on the department web 
page. You can apply to the relevant ĜnstĜtutĜons by fĜllĜng out the relevant form on the dates 
announced on the department's web page. (ApplĜcatĜon acceptance wĜll be based on grade 
poĜnt average.)  

 

2) Can I attend the Workplace and TraĜnĜng PractĜcum by leavĜng Ĝt to the summer school even 
though I have a compulsory course that I have to take?  

Answer: ArtĜcle 11, paragraph 2 of the Workplace EducatĜon and PractĜce DĜrectĜve states that 
only courses related to practĜcal traĜnĜng and courses that do not requĜre attendance should be 
Ĝncluded Ĝn the course programs of students who do Workplace EducatĜon and PractĜce. 
Therefore, Ĝf students have courses that requĜre attendance from the bottom, they cannot 
partĜcĜpate Ĝn Workplace TraĜnĜng and PractĜce (NOTE: TakĜng a course from the top by leavĜng 
a course from the bottom wĜll be contrary to the educatĜon and examĜnatĜon regulatĜons).  

 

3) Can I do the Workplace and TraĜnĜng abroad (Ĝn other countrĜes)?  

Answer: You can conduct Workplace TraĜnĜng and PractĜce Ĝn dĜƯerent countrĜes ĜndĜvĜdually or 
through the Erasmus program. However, sĜnce Ĝnsurance procedures cannot be carrĜed out by 
our UnĜversĜty for applĜcatĜons carrĜed out Ĝn dĜƯerent countrĜes, your Ĝnsurance procedures must 
be carrĜed out by yourself or your workplace. 

 


