2018-2019 Bitirme Projeleri Sergisi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Mühendislik Fakültesi fuaye alanında insan yaşamını kolaylaştıran araç ve gereçlerin yer aldığı KBÜ Biyomedikal Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin bitirme projelerinden oluşan proje sergisi açıldı.
Serginin açılışına KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Biyomedikal Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İdris Kabalcı, Karabük Ağız ve Diş Hastanesi Başhekimi Dt. Ahmet Ustaoğlu, İTÜ Fizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Gelir, KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları ABD Öğretim Üyesi Dr. Murat Acat ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Toplamda 22 projenin yer aldığı sergide; ‘Nabız Tabanlı Ev Tipi EKG Cihazı’, ‘Omega 3 Ölçüm Cihazı’, ‘Prototip EEG Cihazı’, ‘Leap Motion ve EMG Cihazlarından Elde Edilen Veriler ile Biyonik El Kontolü’, ‘Portatif Bir Damar Görüntüleme Aracının Tasarımı ve Üretimi’, ‘Doku Onarımı için Biyouyumlu 3B Biyopolimerik Malzemelerin Geliştirilmesi’, ‘KAFO’, ‘Medikal Cihaz Otomasyonu’ gibi projeler sergilendi.



 

 


İHA - Haber Türk