2021 Yaz Stajı Bilgilendirmesi

Fakültemiz tarafından alınan karara göre, KBÜ Fakülte ve Yüksekokullar Staj Uygulama Yönergesi'nin 5 inci maddesinin b fıkrasına uygunluk sağlandığı takdirde öğrencilerimiz yaz dönemi stajını Mart ayından itibaren yapabilecektir. Staj yapılabilecek uygun tarih aralıkları belirlenmiş olup öğrencilerimizin aşağıdaki hususlara dikkat etmesi gerekmektedir:

  • KBÜ Fakülte ve Yüksekokullar Staj Uygulama Yönergesi'nin 5 inci maddesinin b fıkrasına dayanılarak, bir staj iş günü en az 7,5 saatlik fiziksel ve zihinsel çalışma gerektirir. Staj yapılan yerde Cumartesi günleri de çalışma yapılıyorsa, bu durumu belgelendirmek kaydıyla, öğrenci Cumartesi günleri de stajına devam edebilir. Öğrenci haftada en fazla 45 saat çalışabilir. Pazar günlerinde ve resmi tatillerde staj yapılamaz.
  • Biyomedikal Mühendisliği Bölüm Staj Uygulama Esasları'nın 9 uncu maddesinin 5 inci fıkrasının b bendine dayanılarak, tüm öğrenciler için, en az bir stajı hastanede yapma zorunluluğu aranmayacaktır. Yani hastanede staj yapılmayabilir.
  • Biyomedikal Mühendisliği Bölüm Staj Uygulama Esasları'nın 8 inci maddesinin 3 üncü fıkrasına dayanılarak, sigorta işlemlerinin yapılabilmesi için staj yapacak öğrencilerin, kendilerinden istenen belgeleri Bölüm Staj Komisyonu tarafından belirtilen tarihe kadar eksiksiz olarak teslim etmeleri gerekmektedir. Öğrencilerin staj yapmak istedikleri tarih aralığı için belirtilen Son Teslim Tarihinden önce Ek-2 Belgesini Staj Bilgileri Formu üzerinden göndermesi zorunludur.

NOT:

> Staj yapacak olan öğrencilerin Ek-2 Belgesini aldıktan sonra Staj Bilgileri Formunu mutlaka doldurmaları gerekmektedir.
> İmzalı Ek-2 Belgesi taratılarak PDF formatında Staj Bilgileri Formuna yüklenmelidir. Formda doldurulan bilgilerin mutlaka doğru ve yüklenen Ek-2 Belgesi ile uyumlu olması gerekmektedir.
> TÜBİTAK STAR programında staj yapacak olan öğrencilerin de bu formu doldurmaları ve Ek-2 Belgesi yerine programa kabul edildiklerini gösteren Başvuru Onay Belgesini forma yüklemeleri gerekmektedir.
> Form bilgileri eksik olan öğrencilerin staj yerleri kabul edilemeyecektir.
> Öğrenciler stajlarına staj komisyonundan onay aldıktan sonra başlayabilirler. Staj komisyonunun onayı olmadan başlanan stajlar geçerli değildir.


Biyomedikal Mühendisliği Staj Evraklarına ve Öğrenci Staj Bilgileri Formuna ulaşmak için tıklayınız.


Sadece Endüstri Stajı I/II ders(ler)ini veremediğinden dolayı mezun olamamış öğrencilerimiz stajlarını yaptıkları takdirde, tek ders sınavına girebilme durumuna bakılmaksızın, staj evrakları erkenden değerlendirilmeye alınır. Değerlendirme sonucunda başarılı olmaları durumunda ise Bölüm Kurulu Kararı ile yıl kaybı yaşamaksızın stajdan geçebilirler.