Bölüm Tanıtımı
Türkiye'nin ilk Tıp Mühendisliği bölümü Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde 2013 yılında kurulmuştur. 2013-2014 akademik yılında eğitime öğretime başlamış ve bugüne kadar %30 İngilizce eğitim diliyle 1. ve 2. öğretim programlarına, %100 İngilizce 1. öğretim programlarına öğrenci kabul etmiştir. Yurt dışında örnekleri bulunan Tıp Mühendisliği Bölümü Türkiye'de bu alanda kurulan ilk bölümdür. Bölüm 3 Profesör, 1 Doçent ve 4 Dr. Öğr. Üyesi olmak üzere 8 adet öğretim üyesine sahiptir.

Tıp Mühendisliği; sağlık hizmetlerinde kullanılan malzeme, alet, cihaz, yapay organ, sistem ve teknolojilerin; araştırma-geliştirmesi, tasarımı, üretimi ve işletmesi ile ilgilenmektedir. Ülkemizde yeni bir program olsa da Dünyada Tıp mühendisleri uzun yıllardır hastalıkların teşhis ve tedavi edilmesinde kullanılacak yeni teknik ve cihazların geliştirilmesinde önemli rol oynamaktadırlar. Teorik ve uygulamalı mühendislik bilimleri ile sağlık ve yaşam arasında bir köprü sağlayan Tıp Mühendisliği, tıp, malzeme mühendisliği, makine mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, fizik, kimya vb. disiplinler arası çalışmaları kapsamaktadır. İşletmede mesleki eğitim kapsamında son sınıfa gelen öğrencilerimize isteğe bağlı olarak bir dönem boyunca İşyeri Eğitimi ve Uygulaması yapma hakkı sağlanmaktadır.
 
Bölüm yılda bir kez merkezi olarak yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre %30 İngilizce 1. öğretim programına '15 + 1 (okul birincisi kontenjanı) + 1 (KKTC uyruklu)' şeklinde lisans öğrencisi almaktadır. Eğitim dili %30 İngilizce olduğu için öğrenciler Yabancı Diller Yüksek Okulu tarafından verilen İngilizce hazırlık eğitimini tamamlamak (ya da muaf olmak) zorundadırlar. Lisans öğrencileri toplam 2 dönem yaz stajı yapacaklardır. Bu sayede öğrenciler, derslerde verilen teorik bilgileri stajlarda üretim ve hizmet sektöründe uygulama fırsatı bularak deneyim kazanacaklardır. 

Karabük Üniversitesi Tıp Mühendisliği Bölümü ülkemizin tıbbi ürünler ve sağlık teknolojileri alanlarında mevcut bulunan nitelikli mühendis açığını kapatmak üzere üstün bilgili, teknoloji kullanabilen, bilim üretebilen, yenilikçi elemanlar yetiştirmeyi hedeflemektedir.

YÖK Lisans Atlası Bilgileri


Bölüm oryantasyon sunusunu indirmek için tıklayınız.

Sayın Başbakanımız Tıp Mühendisliğinin Öneminden Bahsetti

Bölümümüz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan ŞEN TRT Okul - Günlük Rehber Programına Katıldı