AZAMİ ÖĞRENİM SÜRESİNİ DOLDURAN ÖĞRENCİLER İÇİN EK SINAV DUYURUSU
Üniversitemizde kayıtlı azami süresini dolduran son sınıf öğrencilerimiz başarısız veya devamsız oldukları dersleri ile hiç almadıkları son sınıf derslerine ilişkin olarak iki ek sınav hakkından yararlanabilecektir.

Otomasyonda yer alan Ek Sınav Başvuru V2 menüsünden 01.07.2024 – 02.07.2024 tarihleri arasında başvuru yapılabilecektir.

Akademik takvimde belirtilen tarihlerde başvuru yapmayan ya da başvuru yaptığı halde ek sınavlara katılmayan öğrenciler ek sınav hakkını kullanmış sayılır. Ek Sınavlar için mazeret sınavı açılmaz.

Ek sınav başvuru ve sınav takvimi için tıklayınız.

Başvuru sonrası Sınav prograramı bölüm web sayfasında yayınlanacaktır. Sınav programı için bölüm sayfasını takip ediniz.

ÖNEMLİ!

Uygulama Esaslarında yer alan 6. ve 7. madde yerine, aşağıda yer alan senato kararı geçerlidir.

Karar: Üniversitemizde kayıtlı azami süresini dolduran son sınıf öğrencilerimizin mezun olabilmeleri için başarısız veya devamsız oldukları dersleri ile hiç almadıkları son sınıf derslerine ilişkin olarak iki ek sınav hakkı verilmesinin uygunluğuna ilişkin 06.09.2022 tarih ve 2022/15-4 sayılı Üniversite Senato Kararı alınmıştır.

Karabük Üniversitesi Lisans ve Önlisans Öğrencilerinin Azami Süreleri ve Ek Sınavlar/Süreler ile İlgili Uygulama Esasları için tıklayınız.