2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmasında İkincilik Derecesi - 2020

Karabük Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği ve Tıp Mühendisliği Bölümü öğrencileri, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından üniversite öğrencilerine yönelik her yıl farklı kategorilerde düzenlediği “2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları”ndan bu yıl da ödülle döndü. Yarışmada KBÜ’lü öğrenciler, “Eğitim” kategorisinde birincilik, “Sosyal Yenilikçilik ve Girişimcilik” kategorisinde üçüncülük, “Sağlık” kategorisinde ise birincilik ve üçüncülük ödülü kazandılar.


Öğrencilerin ihtiyaç duyduğu alanlarda bilimsel çözümler üretmek, bilgi, beceri ve yenilikçi projeler geliştirmek için TÜBİTAK tarafından yapılan araştırma proje yarışmalarında Ankara Bölgesi’nde yarışan Karabük Üniversitesi öğrencileri dereceyle döndü.


Mühendislik Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerden Durmuş Sarıkaya ve Beyza Bacak, yarıştıkları “Savunma, Uzay ve Havacılık” kategorisinde “Savaş Gemilerinden Dikey Kalkış Yapabilen İnsansız Hava Aracı” isimli projeleri ile ikincilik elde ettiler. Projenin danışmanlığını Mekatronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Can Bülent Fidan yürüttü.



Haber Kaynağı Külliye Karabük: KBÜ’lü öğrenciler TÜBİTAK başarılarına bir yenisini daha ekledi