Bölüm Tanıtımı
Mekatronik Mühendisliği; Makine, Bilgisayar, Elektronik ve Kontrol mühendisliği alanlarının ortak noktasında bulunan disiplinlerarası bir bölümdür.

                                                                                                                     

Şekil 1. Mekatronik Mühendisliği Çalışma Alanı

2012-2013 Güz döneminde bölümümüze yerleşen 164 öğrenci ile eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Mekatronik Mühendisliği birinci ve ikinci öğretim programıyla eğitim-öğretime devam etmektedir.

Mekatronik Mühendisliği bölümü 3 Profesör, 2 Doçent, 7 Doktor Öğretim Üyesi ve 3 Araştırma Görevlisi ile alanında yetkin bir akademik kadroya sahiptir. Türkiye'de eğitim-öğretim faaliyetlerine devam eden 60 Mekatronik Mühendisliği programları arasında Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü akademik personel sayısı sıralamasında 4'ncü durumdadır.

Mekatronik Mühendislik Bölümünde çift anadal, yandal, Erasmus ve Mevlana programlarıyla öğrencilerimizin çok yönlü gelişimleri desteklenmektedir. Bölüm öğrencilerimiz tarafından gerçekleştirilen Projeler, Yayınlar ve Lisans Bitirme Tezlerine Araştırma menüsünden ulaşabilirsiniz.

Mekatronik Mühendisliği Bölüm Bilgilendirmesi dosyasında da belirtildiği üzere öğrencilerimiz aldıkları dersler ile Bilgisayar, Elektrik-Elektronik, Kontrol ve Makine alanlarda uzmanlaşabilmektedirler.

Mekatronik Mühendisliği Bölüm öğrencilerimiz; 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmasında Birincilik Derecesi - 20192242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmasında İkincilik Derecesi - 20205. Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması, TEKNOFEST Yarışması gibi katıldıkları yarışmalarda üstün başarılar elde etmektedirler. 

                                                                    

Mekatronik Mühendisliği Bölümü 2016 yılından itibaren mezun vermektedir. Mezunlarımız Türkiye'nin en iyi savunma sanayi firmalarında ve alanında en iyi özel sektör ve kamu kuruluşlarında çalışmalarına devam etmektedir.


Karabük Üniversitesi, Türkiye'de eğitim-öğretim veren 200'e yakın devlet ve vakıf üniversiteleri arasında mezunları en hızlı ve en kolay iş bulan üniversiteler arasında ilk 20'de yer almaktadır.