Staj SSS

Bölüm web sayfasında staj duyurusu altında bulunan imzalı staj başvuru belgesini doldurup, staj yapacağın firmaya imzalatıyorsun. Yine aynı duyuruda bulunan staj başvuru formunu doldurup başvuru belgesini yükleyerek başvuru tamamlanır.

Evet. Aynı yerde en az 40 iş günü staj yapılabilir. Fakat her iki staj için de ayrı ayrı staj defteri hazırlanmalı.

Staj bittikten sonra yayınlanan tarihe kadar staj defterini ve staj sicil fişini (kapalı zarfta mühürlü olarak) ıslak imzalı bir şekilde beraber teslim edilmelidir. Eğer staj sözleşmesi firma tarafından istenmişse o da staj defteri ile teslim edilmelidir.

Sigorta Belgesi staja başlayacağınız tarihten 2-3 gün önce E-devlet sistemine giriş yapılmaktadır. Staj için sigorta başlangıç evrakları e-devlet üzerinden alınabilmektedir. E-devlet sisteminin arama kısmına "4A İşe Giriş Çıkış Bildirgesi" yazıldıktan sonra, çıkan sonuçlarda en üstteki Karabük Üniversitesi yazan yerin sağ yanında bulunan belge oluştur butonuna tıklayarak ilgili belgeyi temin edebilirsiniz.

Yaz döneminde staj yapan öğrencilerin staj defterlerini takip eden güz döneminde teslim etmeleri gerekmektedir. Bu bağlamda geçmiş senelere ait staj defterlerinin kabul edilmez.

Yapılan stajın geçerlilik süresi 1 yıldır. Yaz döneminde yapılan staj için staj dersi en geç bir sonraki yıl yaz okulunda alınabilir.

 

Yurtdışında staj yapacak öğrenciler sigorta primlerini kendileri ödemek zorundadırlar. Öğrenci en az 20 iş günü staj yapmak zorundadır. Fazladan yaptığı staj günü değerlendirme sürecinde sorun oluşturmaz. Staj defteri teslim süreci ve değerlendirmesi yurtiçinde yapılan stajlarla aynıdır.

Stajlarını yaptıktan sonra staj defterini/defterlerini teslim eder. Başarılı olması durumunda dersleri almaya gerek olmadan dersleri başarılı olarak değerlendirilir ve mezuniyet işlemleri başlar.

Staj Yönergesine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Yönetmelik ve yönergeler

Bölümümüzün internet sayfasında paylaştığımız “Staj İşlemleri Akış Şeması” nı inceleyebilirsiniz.

Evet, defterde herhangi bir eksiklik yoksa firma tarafından verilen kapalı zarf açılmamışsa, defterinizi staj dersini seçeceğiniz dönem teslim edebilirsiniz/etmelisiniz. Tekrar staj yapmanıza gerek yoktur. Yaptığınız stajın geçerlilik süresi 1 (bir) yıldır.

Staj sözleşmesini staj yapılan kurum talep ederse imzalı bir şekilde staj bittikten sonra staj defteri ile beraber  teslim edilecektir.

Staj yönetmeliğine göre öğrenciler dönem içerisinde staj yapamazlar (Mezuniyeti için sadece staj dersi kalan öğrenciler hariç). Fakat mezun durumunda olanlar bölüm staj komisyonu tarafından değerlendirilir (devam zorunluluğu olan dersin bulunmaması koşulu ile).

Staj dersi güz döneminde alınıyorsa güz dönemi başında bölüm web sayfasında yayınlanan tarihe kadar bölüm staj sorumlusuna ya da bölüm sekreterine teslim edilmelidir.

Staj dersi yaz okulunda alınıyorsa final sınavlarından en geç 10 gün önce teslim edilmelidir.
OBS sisteminde yer alan müfredatındaki ders kodu ve adı yazılmalıdır.