2023-2024 Yaz Okulu İşletmede Mesleki Eğitim Hatırlatması
Tüm dersler yüz yüze eğitimle işleneceği için gelecek yıl "İşletmede Mesleki Eğitim" yapmak isteyen öğrencilerimizin müfredatlarında yer alan ön koşullara (başarılı olunması gereken derslere) dikkat ederek ilgili yarıyıllardaki daha önce hiç almadığı ya da devamsızlıktan/nottan kaldığı alt sınıf derslerini bu yaz okulunda tamamlaması gerekmektedir.

● Gelecek yıl "İş Sağlığı ve Güvenliği I/II" dersleri yüz yüze eğitimle işlenecektir.

1) "İş Sağlığı ve Güvenliği I/II" dersini hiç almamış (veya devamsızlıktan kalmış) ve bu dersin normalde açılacağı güz/bahar döneminde "İşletmede Mesleki Eğitim" dersini almak isteyen son sınıfa gelmiş öğrencilerimizin hiç almadığı (veya devamsızlıktan kaldığı) "İş Sağlığı ve Güvenliği I/II" dersini yaz okulunda alması gerekmektedir.

2) "İş Sağlığı ve Güvenliği I/II" derslerinden başarılı olamamış ve "İşletmede Mesleki Eğitim" dersini almak isteyen Makine Mühendisliği, Otomotiv Mühendisliği, Raylı Sistemler Mühendisliği, Tıp Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği okuyan öğrencilerimizin başarılı olamadığı "İş Sağlığı ve Güvenliği I/II" derslerini yaz okulunda alması gerekmektedir. İlgili bölümlerde (Makine Mühendisliği, Otomotiv Mühendisliği, Raylı Sistemler Mühendisliği, Tıp Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği) okuyan öğrencilerin tabi olduğu müfredatlarındaki ön koşul gereği "İşletmede Mesleki Eğitim" dersini almadan önce "İş Sağlığı ve Güvenliği I/II" derslerinden başarılı olmaları gerekmektedir.

● Gelecek yıl "Mühendislik Etiği" ve "Mühendislik Ekonomisi" dersleri yüz yüze eğitimle işlenecektir (*).

3) "Mühendislik Etiği" veya "Mühendislik Ekonomisi" dersini hiç almamış (veya devamsızlıktan kalmış) ve bu dersin/derslerin normalde açılacağı güz/bahar döneminde "İşletmede Mesleki Eğitim" dersini almak isteyen son sınıfa gelmiş öğrencilerimizin hiç almadığı (veya devamsızlıktan kaldığı) "Mühendislik Etiği" veya "Mühendislik Ekonomisi" dersini yaz okulunda alması gerekmektedir.

* İstisna olarak, 2018 müfredatında uzaktan eğitimle açılır ibaresi düşüldüğü için sadece Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencileri için güzde Mühendislik Ekonomisi ve baharda ise Mühendislik Etiği dersi uzaktan eğitimle işlenecektir. Diğer bölümlerde okuyan öğrenciler bu dersleri yüz yüze eğitimle işleyecektir.