2022-2023 Bahar Dönemi Final Sınavları Hakkında

2022-2023 Bahar Dönemi final sınav programına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Sınav programınızda yapılan güncellemeleri takip edebilmek için fakültemiz ve bölümlerimizin internet sayfasındaki duyuruları ve OBS sistemini günlük olarak takip ediniz. Sınav programında dersinizin sınav tarihi, saati ve sınav türü yazmaktadır. Sınav programında derslerinizi bulabilmeniz için ders kodu adlı sütundan dersinizin kodunu filtreleyebilirsiniz. Lütfen dersinizin adına ve öğretim elemanına dikkat etmeyi unutmayınız.

TÜM SINAVLAR ÇEVRİMİÇİ (ONLINE) OLARAK YAPILACAKTIR. Öğrencilerimiz sınav programında her ders için belirtilen aşağıdaki sınav yöntemlerinden ilgili olanına göre sınavını olacaktır. Tüm yöntemler için gereken cihazları, materyalleri ve uygun ortamı (internet bağlantısı, elektrik vb.) temin etmek tamamıyla öğrencinin sorumluluğundadır.

  • Sınav türü sütununda TEST yazan derslerin sınavı, UNIKA uygulaması üzerinden gözetimsiz olarak çevrimiçi yapılacaktır.
    TEST sınavları (UNIKA) için Kullanıcı Adınız: Öğrenci Numaranız Şifreniz: T.C. Kimlik Numaranızdır.
  • Sınav türü sütununda SEÇENEK 2 yazan derslerin sınavı, OYS sistemi üzerinden ilgili dersin içerisinde oluşturulan sınav üzerinden çevrimiçi yapılacaktır.
    SEÇENEK 2 sınavları (OYS) için Kullanıcı Adınız: öğrencino@karabuk.edu.tr Şifreniz: "T.C. Kimlik numaranızın ilk 5 hanesi" Kbu* şeklindedir.
    (Örneğin T.C. Kimlik Numaranız 12345678910 ve öğrenci numaranız 1234567 şeklinde olsun. Bu durumda Kullanıcı Adınız: 1234567@karabuk.edu.tr Şifreniz: 12345Kbu* olacaktır.)
  • Sınav türü sütununda SEÇENEK 3 yazan derslerin sınavı, Microsoft Teams uygulaması üzerinden oluşturulan 49 kişilik ekip sınıflarında gözetimli olarak çevrimiçi yapılacaktır.
    SEÇENEK 3 sınavları (Microsoft Teams) için Kullanıcı Adınız: öğrencino@karabuk.edu.tr Şifreniz: "T.C. Kimlik numaranızın ilk 5 hanesi" Kbu* şeklindedir.
    (Örneğin T.C. Kimlik Numaranız 12345678910 ve öğrenci numaranız 1234567 şeklinde olsun. Bu durumda Kullanıcı Adınız: 1234567@karabuk.edu.tr Şifreniz: 12345Kbu* olacaktır.)
  • Sınav türü sütununda DİĞER yazan derslerin sınavı için ise öğrencilerin ilgili dersten sorumlu olan öğretim üyesi ile irtibata geçerek sınav yöntemini öğrenmesi gerekmektedir.


Microsoft Teams uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek olan sınavlarda öğrencinin sınav kağıdını görebileceği bir cihaz ile birlikte kendisini, sınav kağıdını ve cevap kağıdını gösterecek uygun bir konuma yerleştirilmiş cihaz kamerası (cep telefonu kamerası, tablet kamerası ya da benzeri bir mobil cihaz kamerası) ile sınava girmesi gerekmektedir.
> Kamera olarak kullanılacak olan cihaz ile Microsoft Teams uygulamasına bağlanılacak olup öğrencilerin canlı görüntüsü ve sesinin aktarımı ilgili cihaz üzerinden sağlanacaktır.


TEST sınavları (UNIKA uygulaması) her öğrencinin sınav saatinde aktif olacaktır. Dolayısıyla sınav saatlerinizden önce sisteme girmeniz söz konusu değildir. Sınav saatinden önce sisteme girmeye çalışıp hata mesajı almanız doğal bir durumdur. UNIKA uygulaması üzerinden girilen test sınavlarına erişim süreniz sınav başlangıç saatinden itibaren ilk 15 dakikadır. Sınava geç kalıp, ilk 15 dakika içerisinde sınava girmemeniz durumunda sınava girmemiş olarak notunuz girilecek olup öğrencinin sınava geç kalmasından dolayı telafi sınavı isteme hakkı bulunmamaktadır. TEST sınavları ile ilgili diğer hususları onlinesinav.karabuk.edu.tr adresinden okuyunuz.

2022-2023 Bahar Dönemi Final Sınav Programı

(AIT182/HST182, TUR182/TRK182 ve YDL184/FOL184 kodlu derslerin tarih saat ve sınav yöntemi bilgilerine de yukarıdaki sınav programı bağlantısından ulaşabilirsiniz.)

(Google Chrome ile indirme bağlantısına ulaşamayanların farklı bir tarayıcı kullanması tavsiye olunur.)

NOT:

Muhtemel sınav çakışmalarından dolayı değişiklik olabileceğinden, final sınavları başlamadan bir gün önce mutlaka sınav programının güncel haline OBS sisteminden tekrar bakmayı unutmayınız. Ayrıca fakülte ve bölüm sayfalarındaki ilgili duyuruları mutlaka günlük takip ediniz.


Öğrencilerimizin bir kısmının Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından gönderilen formu doldurarak üniversitemizden gönderilen SMS bilgilerini almamayı tercih ettiği öğrenilmiştir. Bu öğrenciler, test sınavları için gönderilen SMS bilgilerine ulaşamamaktadır. Öğrencinin kendi tercihinden kaynaklanan bu durum sonucunda oluşabilecek tüm mağduriyetlerden Üniversitemiz kesinlikle sorumlu değildir. İlgili öğrenciler, Üniversitemizin Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ile iletişime geçerek SMS tercihlerini değiştirebilirler.


Tüm öğrencilerimizin OBS üzerindeki telefon numarası ile e-posta adreslerini güncellemesi ve aktif olarak takip etmesi önem arz etmektedir.