Teknofest


TEKNOFEST İLE İLGİLİ YAPILANLAR  


> KBÜ TEKNOFEST ekiplerinden 16’sı, 13 farklı alanda son aşamaya kaldı:

Birçok kategoride düzenlenen TEKNOFEST yarışmalarına katılan Karabük Üniversitesi ekiplerinden, son rapor sürecini geçen ekip sayısı 24 ekip ile geçen yıla göre artış göstermiştir. İnsansız su altı sistemleri, tarım insansız kara aracı yarışması, çip tasarımı yarışmaları, hyperloop geliştirme yarışması, savaşan İHA yarışması, dikey iniş roket yarışması, model uydu yarışması, sağlıkta yapay zekâ yarışmaları, çevre ve enerji, sağlıkta inovasyon, efficiency challenge ve psikolojide teknolojik uygulamalar kategorilerinde 16 ekibi ile rapor ve mülakat süreçlerini başarıyla geçen ve finallere katılmaya hak kazan Karabük Üniversitesi ekibi bulunmaktadır. Son rapor süreçleri ve finalistlerinin henüz belli olmadığı kategoriler olan uluslararası İHA, insanlık yararına teknoloji ve jet motoru tasarımı kategorilerinde 8 ekip yoluna devam etmektedir.

Üniversitemizde TEKNOFEST koordinatörlüğünü yürüten Mühendislik Fakültesi olarak finallere katılmaya hak kazanan TURAÇ-İKA, KARABÜK GM KÜP-X, KÜP-Y, KARABÜK GM KÜP-Z, KARABÜK GM KÜP-ALFA, MEEMAR, KARABÜK GM Tahtelbahir, KGM Bürkütsat, Hicaz HYPERLOOP, KGM ATALAY Roket Takımı, KAF ANKA, AYYILDIZ Elektromobil Takımı, Dreamers, KGM Black Night, KGM Black AI, KGM BEAMERO ekiplerimize finallerinde başarılar dileriz.
 



TEKNOFEST2021

TEKNOFEST2022

TEKNOFEST2023

BAŞVURU YAPAN EKİP SAYISI

32

57

70

ÖN ELEMEYİ GEÇEN EKİP SAYISI

21

27

37

KATEGORİSİNDE FİNAL YAPAN EKİP SAYISI

12

14

16

(Açıklanmayan kategoriler daha sonra eklenecektir.)

TEKNOFEST BÜYÜK FİNALİNE GİDEN EKİPSAYISI

-

4

-

(Kategori finallerinden sonra eklenebilecektir.)

> Karabük Gençlik Merkezine Fon Başvurusu Yapan Ekiplerin Değerlendirilmesi:

KBÜ TEKNOFEST koordinatörlüğünü yürüten Fakültemiz olarak 16.12.2022 Cuma günü Karabük Gençlik Merkezi’ne fon desteği başvurusu yapan ekipler değerlendirilmiştir.  Ekipler, projelerinin değerlendirilmesi, malzeme talep listelerinin incelenmesi ile gerçekleştirecekleri projenin uyumluluğu ve özgün bir kapsama sahip olup olmadığının değerlendirilebilmesi maksadıyla aşağıda yer alan öğretim elemanlarımızın da desteği ile komisyon değerlendirmeleri gerçekleştirilerek fon desteği için uygunlukları belirlenmiştir. Komisyon değerlendirmesi aşağıda yer alan öğretim elemanlarımızdan 3 adet komisyon oluşturularak Karabük Gençlik Merkezi’ne başvuru yapan 38 ekip değerlendirilerek gerçekleştirilmiştir. Değerlendirmeler sonucunda 16 ekip destek için uygun görülürken 16 ekibin malzeme listelerinde revize istenmiş ve 6 ekip ise teknik anlamda yetersiz görülmüştür.

Komisyon kıymetli mesailerinden zaman ayırarak ekiplerin değerlendirilmesinde yer alan aşağıdaki öğretim elemanlarımıza teşekkür ederiz.

 

Unvan İsim / Soyisim
Dr. Öğr. Üyesi Ali Tahir KARAŞAHİN
Dr. Öğr. Üyesi Cihat ŞEKER
Dr. Öğr. Üyesi Cevat ÖZARPA
Dr. Öğr. Üyesi Cihan MIZRAK
Dr. Öğr. Üyesi Hakan YILMAZ
Arş. Gör. Elif KABULLAR
Arş. Gör. İbrahim Ethem YILMAZ
Arş. Gör. Ömer KARTALTEPE
Arş. Gör. Semih PAK

> Toplantılar ve Tanıtımlar:

TEKNOFEST koordinatörlüğü görevini yürüten fakültemiz sorumluları ile TEKNOFEST ‘e katılacak ekipler sınıf ortamında toplantı gerçekleştirdi. Öğrencilerimizden fikirlerin alındığı ve izlenecek yol haritası hakkında öğrencilerimize bilgiler verildi.

  • TEKNOFEST ekipleri ile yemek ve toplantı düzenlendi. Toplantıya Sağlık Kültür Spor daire başkanımız Bünyamin Gün ve TEKNOFEST koordinatörlüğü görevini yürüten Doç Dr. Muhammet Tahir Güneşer katıldılar. Toplantı içeriğinde öğrencilerimizle TEKNOFEST hakkında yapılacak etkinlikler, eğitimler ve Üniversitemiz tarafından öğrencilerimize sağlanması planlanan imkanlar konuşuldu.
  • TEKNOFEST ekiplerimiz Karabük genelinden üniversitemizi ziyarete gelen lise öğrencilerine hem üniversitemizi hem de fakültemizi tanıtım amacıyla düzenlenen etkinlikte statlarıyla yer aldılar.
  • 25-26.03.2022 Cuma ve Cumartesi günü Üniversitemizden öğrencilerimiz ve TEKNOFEST’e katılacak ekiplerimizle birlikte BATIKAF (Batı Karadeniz Kariyer Fuarı) etkinliğine katılım sağlandı. TEKNOFEST ekiplerimiz fuar alanında yer alan stantlarda kendilerini ve projelerini tanıttılar.
Etkinliklerimiz ve ekiplerimizin bulunduğu fotoğraflar: